led-traka-120-led-vodootporna-belaNaziv LED potiče od engleskog naziva Light-emitting diode (dioda koja emituje svetlost). LED je poluprovodnički izvor svetlosti, i do sada se mahom koristio kao indikaciono svetlo na raznim tehničkim uređajima. Danas je slika o LED svetlu nešto drugačija i primena ove tehnologije je u znatnoj meri proširena kada je rasveta u pitanju.

LED rasveta uključuje širok opseg proizvoda. Jedan od proizvoda koji postaje sve popularniji na našem tržištu su LED flex trake. Zbog jednostavne montaže i široke primene, svoje mesto nalaze kako u profesionalnim tako i u amaterskim krugovima. LED flex trake spadaju u vrstu dekorativnog svetla i omiljeni su detalj kod arhitektonskih rešenja kućne rasvete. Vrlo brzo će zameniti dekoratnu rasvetu sa užarenim vlaknima, poput halogenih sijalica, a svoju ulogu mogu pronaći u raznim delatnostima. Pored kućne rasvete mogu se koristiti na spoljšnjim zidovima zgrade, hodnicima, baštama, pozorištima, automobilima i mnogim drugim mestima.

Dostupna su u žutoj, plavoj, crvenoj, zelenoj i najzastupljenijoj beloj boji, koja se nudi u varijanti toplo bela 2700-3500K ili hladno bela 5500-6000K sa različitim intenzitetom svetla. Pored jednobojnih u ponudi se nalaze RGB (Crvena-Zelena-Plava) trake i kontroleri sa daljinskom kontrolom sa mogućnošću promene boja, osvetljenosti i brzine promene. Sve varijante LED flex traka se mogu nabaviti i u vodootpornoj varijanti pogodnoj za spoljnu upotrebu, gde princip montiranja ostaje isti.

 


Deo proizvoda iz naše ponude: